Ingredients:
- 1 pollastre ecològic sencer
- 4 patates ecològiques mitjanes, pelades i tallades a daus
- 3 pastanagues ecològiques, pelades i tallades a rodanxes gruixudes
- 1 ceba ecològica, tallada a vuites
- 3 grans d’all ecològics, pelats i triturats
- 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra ecològic
- Suc de mitja llimona ecològica
- Herbes aromàtiques fresques com el romaní, el tomil·lo i l’orenga ecològics
- Sal i pebre negre ecològics al gust
Instruccions:
- Preescalfa el forn a 200 ºC.
- Renta el pollastre ecològic sencer per dins i per fora amb aigua freda. Asseca’l amb paper de cuina.
- Frega el pollastre amb suc de llimona per donar-li un toc fresc i espolvorea l’interior amb sal i pebre al gust.
- Barreja les herbes aromàtiques fresques amb l’all triturat i l’oli d’oliva ecològic. Frega aquesta mescla per tota la superfície del pollastre.
- Posiciona el pollastre al centre d’una safata per forn gran.
- En un bol, barreja les patates tallades, les pastanagues i les cebes tallades amb una mica d’oli d’oliva, sal i pebre.
- Envolti les verdures al voltant del pollastre a la safata per forn.
- Introdueix la safata al forn preescalfat i rosta durant uns 20 minuts. Després, redueix la temperatura del forn a 180 ºC.
- Continua rostint el pollastre i les verdures durant uns 40-50 minuts més, o fins que la pell del pollastre estigui cruixent i daurada, i les verdures estiguin tendres.
- Un cop fet, treu la safata del forn i deixa reposar durant uns minuts abans de tallar el pollastre.
- Serveix el pollastre rostit acompanyat de les verdures i pots afegir més herbes fresques per decorar abans de portar-ho a taula.
Aquesta recepta de pollastre rostit amb verdures ecològiques és ideal per a un àpat saludable i reconfortant. Pots ajustar les herbes i les verdures segons les teves preferències personals. Bon profit!